https://norgepiller.com/acetominophen/

Programeringsappar gör programering roligt

Codequest

Appen codequest från Codarica är en utmaning där man lär sig om kodande och programmering under lekliknande former. CodeQuest riktar sig till barn i åldrarna sex till nio år och med olika moment får barnet  möjlighet att skapa och dela med sig  av enklare webbsidor.
CodeQuest kostar 19 kronor
Codarica (tidigare kalle kodare) grundat av  Lovisa Levin, Sanna Nilsson och Rosalyn Knapp utvecklar underhållande spel som lär ut programering och teknik till barn i en ung ålder.

Kodable

Kodable är en gratis app som  tränar grundläggande programmering. Det går ut på att ta en dammtuss igenom en bana och samla pengar på vägen. Man behöver  inte kunna läsa för att klara spelet. En mycket bra ingång till programmering för yngre barn.

Move the turtle

Appen Move the Turtle är framtagen av Next is great, ett spelutvecklingsföretag som riktar sig mot barn och digitalt lärande.

I appen får man följa en story men man kan även bygga egna banor som andra kan lösa.
Stora möjligheter till individuell anpassning och man kan lägga in olika användare så att man kan följa sin egen story.

En fördel om man kan engelska och lite besvärligt att komma igång. När man väl har kommit igång så funkar det bra. Svårighetsgraden gör  det är lite extra triggande.

Lightbot Jr

Lightbot är en app som finns som testversion (gratis) och som fullt upplåst för 22:-. I Lightbot så ska du flytta en robot mellan olika brickor och tända lampor. Du har ett visst antal steg på dig att klara banan. Ett tydligt sätt att förstå programmering.

Scratch Jr

Scratch Jr är gratis att använda. Det går ut på att programmera avatarer  till att göra olika saker med hjälp av programmering i form av pussel. Man behöver inte kunna läsa för att klara av att använda appen. Du bygger olika scener som du sedan kan länka ihop till en historia. En kul ingång till programmering.

Skriv en kommentar

Sök iPhonetips
iBookstore
iTunes

Något som många brukar använda sin Iphone till är att spela online casino, om du vill läsa mer om dem så kika in casivo.se.


Om du har en iPhone kan du enkelt hitta beting utan svensk licens. Enklast gör du det genom att besöka bettingutanlicens.org. De har alla spelbolag och bonusar för 2021.