https://norgepiller.com/acetominophen/

Appar för hjärnan

Appar som mäter hur snabbt eller hur mycket man motionerar, eller hur hög pulsen man har är vanliga.
Men det finns också flera appar för din hjärna. För att träna hjärnan samt hålla koll på din mentala hälsa.

Appen Brain fitness tracker kartlägger den kognitiva förmågan, det vill säga uppmärksamhet, arbetsminne och logik. Tanken är att den ska fungera som ett redskap i arbetslivet. Med hjälp av appen kan man ta reda på vilken tid på dygnet man presterar bäst.

Den mentala hälsan mäts genom att användaren snabbt svarar på några frågor i appen. Underlaget är baserat på frågor från psykologtester och svaren visar hur alert din hjärna är. Det går också att koppla appen till olika faktorer, till exempel sömn, träning och stress. På det viset kan användaren se vad som påverkar prestationsförmågan. Appen är utvecklad av Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet. Enligt honom är det stress och sömn är de faktorer som påverkar den kognitiva förmågan mest.
Appen Memorado är baserade på forskning om vad som är effektivt för hjärnans olika uppgifter och innan man börjar får man svara på några frågor om vad som är viktigt att behärska, t.ex. komma ihåg namn, fokusera trots störningar, arbeta effektivt under stress etc. och sedan får man övningar som förbättrar de förmågorna man tycker är viktiga. Man kan också sätta upp mål och följa sin utveckling. Läs mer.

Brain + är skapad i Danmark i samarbete med hjärnforskare från Köpenhamns universitet. Appen är gratis och syftet med Brain + appen är att hjälpa till att
träna uppmärksamhet, minne och problemlösningsförmåga genom sina spel ”Kapten Challenge”, ”Remember me” och ”Fresh Frog”.

Lumosity består av en mängd spel för olika mentala förmågor som t.ex. problemlösning, fokus och minne. Med appen kan du få ett personligt träningsschema för dina specifika behov och appen marknadsför sig också som din ”brain-fitness tränare”. Läs mer.

Brain HQ sätter också ihop ett antal utvalda övningar för att träna din hjärna. Appen är utvecklad av Michael Merzenich, pionjär inom forskningsområdet neuroplacticitet. Läs mer.

Peak är en hjärnträningsapp som designats av Londonbaserade spelskaparna Brainbow och  syftar till att skärpa olika kognitiva färdigheter genom att erbjuda dagliga ”träningspass”. Användare kan ställa upp mål samt följa utvecklingen genom sina ”hjärnkartor”. Brainbow  samarbetar med experter inom neurovetenskap, kognitiv vetenskap och utbildning för att utveckla sina spel. Läs mer.

Twinoo tränar vänster och höger hjärnhalva genom sina spel, bland annat logik / matematik utmaningar samt färgblandningspussel.
Bakom Twinoo ligger den Slovenien-baserade spelutvecklaren ”Dawn of Play” och han har även konstruerat andra pusselspel
som syftar till att hålla din hjärna i trim. Twinoo kostar $ 0,99.

A Clockwork brain, som utvecklats av grekiska spelutvecklaren ”Total Eclipse” erbjuder i gratisversionen en
serie av fyra minispel som tränar minne, språkbehandling, visuella / rumsliga och aritmetiska förmågor. Finns även i en utökad betalversion.

Brain’up är byggd av Paris-baserade utvecklaren Baptiste Greve och är en elegant utformat gratis app som erbjuder spel som syftar
till att förbättra minnet och förbättra koncentration. Dessutom med en instrumentpanel där man kan följa sin utveckling.

Dual N-Back
Dual N-Back är en övning som tränar arbetsminnet. Finns flera olika appar för detta syfte bland annat även från IQ mindware.

 

EEG-headset och hjärnträningsappar
Den som vill ta detta ett steg längre kan kombinera appar med ett pannband som mäter hjärnvågor med EEG.
Pannbandet Muse från Interaxion kan användas ihop med Appen Calm är t.ex. ett verktyg som utnyttjar detta och som används för effektiv meditation.

Mindwave är ett headset från Neuro sky  som kan kombineras med spel i mobilen som styrs av tankekraft. Exempelvis Focus Pocus, Throw Trucks With your Mind. Fungerar även ihop med  spelet W.I.L.D, skapat av isländska mindgames. I spelet för iPhone / iPad  kan man med genom headsetet med sin uppmärksamhet och koncentration navigera i spelet. Träningen ger förbättrad koncentration och avslappningsförmåga. Appen W.I.L.D.  kostar $ 4.99

En kommentar till “Appar för hjärnan”

Skriv en kommentar

Sök iPhonetips
iBookstore
iTunes

Något som många brukar använda sin Iphone till är att spela online casino, om du vill läsa mer om dem så kika in casivo.se.

Om du har en iPhone kan du enkelt hitta beting utan svensk licens. Enklast gör du det genom att besöka bettingutanlicens.org. De har alla spelbolag och bonusar för 2021.Lär dig mer och hitta nya oddsbonusar. Klicka här.